Kunstpiloten

(Filmed and directed)

EN: Art is all around us! In eight episodes of 25 minutes, Kunstpiloten shows the world of Dutch art and design. The viewer meets sneaker freaks and garbage architects, Hip Hop artists and Rembrandt-collectors. The series is recorded in Utrecht, Den Haag, Amsterdam and Rotterdam.

NL: Kunst is overal om je heen! Van sneakers tot afvalkunst en van Rietveld tot hiphop. In acht afleveringen neemt Kunstpiloten je mee naar de backstage van de kunstwereld in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Elke aflevering van Kunstpiloten staat in het teken van een thema zoals de machtigste mensen in de kunstwereld, bijzondere verzamelaars of de kosten van kunst. Kunstpiloten bezoekt gerenomeerde kunstenaars als Joep van Lieshout en Jonas Staal, maar ook graffiti artist Lastplak, afvalarchitect Denis Oudendijk en DJ Billy the Klit. In de afleveringen gaat presentator Sol Wortelboer racen met Menno Baars, bouwt zijn eigen Rietveld stoel en speelt de nieuwe zen-game Bohm van Monobanda. Kunstpiloten dompelt je volledig onder in de kunstwereld in de vier randsteden van Nederland.

Kunstpiloten
(Broadcasted on Dutch local/regional channels)
(8 episodes, each 25 mins)
See also: www.coolpolitics.nl

Director: Thomas Hurkxkens
Editor: Daan Wijdeveld
Presented by: Sol Wortelboer
Producer: Lidy van Kleef
Editorial head: Jeske de Vries
Produced by: Stefan Verwer, Coolpolitics