Het leven van familie Ramirez

(Thomas Hurkxkens en Marc Broere)

Moeder Arely Ramirez, vier dochters en drie zonen wonen in een arme wijk in San Salvador. Een plek waar de economische wereldontwikkelingen hard voelbaar zijn. Voor ontwikkelingsorganisatie Cordaid maakte lokaalmondiaal een film over het leven van de familie.

De film werd uitgezonden op de ELE Conferentie (Encuentro Latino Europeo) een platform voor beleidsanalyse en dialoog tussen Europeanen en Latijns Amerikanen, mede georganiseerd door Cordaid. Het is een portret van het gezin Ramirez dat de effecten van mondiale ontwikkelingen op het leven van gewone mensen laat zien. Over de impact van de financiële crisis, het buurtvoetbalteam, dromen over een carrière als arts, een bezoek aan de gevangenis en optimisme en kracht.

Voor veel mensen is extreme armoede vooral zieligheid en dofheid en zijn het mensen met wie ze zich niet kunnen identificeren. Maar als je een week lang 1 op 1 met extreem arme mensen optrekt, dan zie je dat het om mensen als jij en ik gaat. De gespreksonderwerpen van arme families verschillen niet zoveel als die van ons. Met neefje William voeren we pittige discussies over of je nu voor Real Madrid of Barcelona moet zijn. (Hoe kunnen jullie voor Barcelona zijn terwijl er zoveel Hollanders bij Madrid spelen?)

Director: Thomas Hurkxkens & Marc Broere
Editor: Daan Wijdeveld
Fixer, translations: Guillermo Denaux
Produced by: Stefan Verwer, lokaalmondiaal

Get the Flash Player to see this player.